Fasade/kledning

Det finnes mange muligheter innen fasade og kledning av bygg, både når det gjelder materialer og design. Glass, sten, mur, tre eller andre materialer er vanlige valg for bygninger i Norge. Det er viktig å tenke nøye igjennom hvilke flater som skal dekkes av materialet og hvordan det vil se ut i sammenheng med andre materialer du har valgt.

Fasaden du velger skal ikke kun gi et estetisk riktig inntrykk, den skal også sørge for at ditt bygg ikke utvikler fuktskader både ved å beskytte mot nedbør, samt transportere luft og fukt på en effektiv måte.

Når det gjelder kledning av tre er det noen hovedgrupper du kan velge blant. En ubehandlet kledning i gran eller furu vil farges etter kort tid og denne må overflatebehandles innen kort tid. En grunnet kledning er påført beskyttelse og finnes i mange profiler og dimensjoner. Det som er viktig å tenke på er hvilken type grunning som er brukt, da det bestemmer hvor raskt du må utføre malingsarbeidet. Kledning med mellomstrøm som har et strøk maling påført allerede og du påfører kun et strøk selv. Det sparer deg for tid og du kan velge blant en rekke farger.

Ønsker du mer informasjon om fasader og bekledning kan du ta kontakt med oss her hos Fasadeteknikk her.